Una vila amb molta tradició
A Capellades els capgrossos tenen una llarga tradició, car se’n coneixen donacions del Sr. R. Llucià a mitjans del s. XIX (desapareguts), de la família Romanyà el 1899 (els actuals “Centenaris”), del Sr. M. Palet el 1967 (desapareguts), sis capgrossos comprats per l’Ajuntament a l’Ingenio (que son els actuals caps petits de cartró) i finalment els actuals “Capgrossos de Capellades”. Cal dir que a més dels 24 capgrossos municipals n'hi ha més d’una dotzena que pertanyen a entitats o particulars.
Dels capgrossos que tenim al càrrec en destaquem els “Centenaris”(1899), figures de gran valor històric que només surten en ocasions excepcionals, i els pròpiament dits “Capgrossos de Capellades”, que arran de la seva construcció en neix la nostra entitat. Són els que actualment portem i mitjançant els quals donem a conèixer la nostra Vila arreu.
Inicialment van ser 4 parelles de capgrossos que simbolitzen els origens, el treball, les festes i el futur del poble. Van ser construïts, per encàrrec de l'Ajuntament, amb polièster i fibra de vidre als tallers de Fil i Canya de Capellades entre 1994 i 1996 sota la direcció de l'artista capelladí Antoni Argelich. Aquesta comparsa es va completar darrerament amb dos capgrossos més petits que representen els fills de la parella de capgrossos prehistòrics o “de Capelló”.