top of page

Capellades

Som de Capellades, vila d'uns 5.500 habitants i municipi de la comarca de l'Anoia, situat a pocs km. d'Igualada i a mig camí entre Manresa i Vilafranca del Penedès.
Capellades ha estat sempre un poble viu i emprenedor i el seu nombrós teixit associatiu és fruit de l'esforç continu que els seus vilatans han fet i fan per configurar una vila amb una bona qualitat de vida.

Si bé des del punt de vista econòmic històricament Capellades ha estat estretament lligada al món de la fabricació del paper, en els darrers anys ha sabut diversificar els seus recursos, tant en el sector industrial com en el sector comercial i de serveis. Al mateix temps, Capellades, s'ha preocupat sempre per preservar i potenciar el seu important patrimoni cultural, inclosos els nostres capgrossos, reconeguts i admirats arreu.

De visita obligada són l'edifici del Molí de la Vila del segle XVIII que acull el Museu Molí Paperer de Capellades (vinculat al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya) i el Parc Prehistòric de Capellades a la cinglera del Capelló. Descobriu en aquest parc jaciments prehistòrics, com l'Abric Romaní, on s'han trobat importants restes arqueològiques del Paleolític Mitjà i inicis del Superior. Altres llocs d'interès són l'Església de Santa Maria, Casa Bas (segle XVII), el paratge de la Font Cuitora, la Bassa, etc.

http://www.capellades.cat/​  Ajuntament de Capellades

http://www.neancapellades.cat/ Parc Prehistòric Capellades

http://mmp-capellades.net/ Museu Molí Paperer

http://www.anoia.cat/ Consell Comarcal de l'Anoia

 

No et perdis aquest video de Capellades! Fes click aquí!

Capgrossos de Capellades

bottom of page